Toiminta

Kuntouttava työtoiminta

Yhdistys tuottaa kuntouttavan työtoiminnan palveluita Pudasjärven kaupungille. Kuntouttavalla työtoiminnalla halutaan vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä. Toiminnalla pyritään myös ehkäisemään syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuus työtoimintaan ja muihin palveluihin. Palveluiden suunnittelussa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan henkilökohtainen tilanne.

Yhdistyksen toiminta siirtyy helmikuun alusta vuonna 2019 teollisuuskylään, Teollisuustie 10. Tiloissa jatketaan kuntouttavan työtoiminnan ryhmätoimintaa. Tiloissa on yhdistyksellä käytössään toimisto, konetyösali ja keittiö. Suojalinnalla toimisto säilyy entisellään ja toimistosihteerin tavoittaa sieltä varmimmin alkuviikosta aamupäivisin.

Työtoimintaa voidaan järjestää:

  • 3-24 kuukauden jaksoissa
  • 1–4 päivää viikossa arkisin
  • 4–8 tuntia päivässä

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvan toimeentuloetuudet säilyvät (työmarkkinatuki tai toimeentulotuki). Lisäksi työtoiminta-ajalta saa:

  • toimintarahaa tai ylläpitokorvausta
  • korvausta matkakustannuksista yksilöllisen tilanteen mukaan

Kuntouttavasta työtoiminnasta vastaa toiminnanjohtaja.

Metsäryhmä

Metsäryhmä aloittaa toimintansa keväällä 2020.

Vanhuspalvelut

Vanhuspalveluissa työskentelee tällä hetkellä kaksi henkilöä. Työtehtävinä tehdään avustamisia ja ympäristönhoitoon liittyviä pieniä askareita.

Toisille yhdistyksille tarjottavat palvelut

Yhdistys tarjoaa muille pudasjärvisille yhdistyksille toimistopalveluita, jotka liittyvät tukityöllistämiseen. Yhdistyksen kautta saa apua esim. työntekijän haussa, palkkatukihakemuksissa, työsopimuksissa, vakuutuksissa, palkanmaksussa, työ- ja palkkatodistuksissa ja verotukseen liittyvissä asioissa.Lähtökohtana on, että tehdään työllistäminen muille yhdistyksille mahdollisimman helpoksi.

Toimistollamme on ammattitaitoinen toimistotyöntekijä, joka vastaa myös Työpetarin paperiasioiden hoidosta.

Yhdistyksen toimipiste sijaitsee Suojalinnalla, Urheilutie 2. Toimisto löytyy toisesta kerroksesta.

Eu-ruoka

Työpetari yhdistys on järjestänyt ja organisoinut Eu- ruokajakelun Pudasjärvellä jo kymmenen vuoden ajan. Valtakunnallista jaosta huolehtii TVY jäsenyhdistystensä kautta vuodesta 1995 lähtien. Ruokajakelun rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnattu eurooppalaisen avun rahasto (FEAD) ja sitä hallinnoi Suomessa maaseutuvirasto (Mavi). Jakoja on ollut vuositasolla kaksi, joissa on jaettu yhteensä 10 000kg kuivamuonaa Pudasjärvellä. Paikalliset kauppiaat ovat vuorotellen lahjoittaneet kauppakassit, joihin tavarat pakataan. Jakopaikka on ollut Suojalinna. Yhteensä tuosta määrästä tulee n.1800- 1900 kpl ruokakasseja jaettavaksi.