Ajankohtaista

Toiminta

Kuntouttava työtoiminta

Yhdistys tuottaa kuntouttavan työtoiminnan palveluita Pudasjärven kaupungille. Kuntouttavalla työtoiminnalla halutaan vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä. Toiminnalla pyritään myös ehkäisemään syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuus työtoimintaan ja muihin palveluihin. Palveluiden suunnittelussa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan henkilökohtainen tilanne.

Päivittäin toiminnassa on ollut mukana 1-5 henkilöä. Osallistumispäiviä on kertynyt vuoden 2018 alusta heille kesäkuun loppuun mennessä 237 päivää. Yhdistyksen puolelta ohjauksessa on ollut mukana kolme henkilöä. Päivittäinen toiminta on keskitetty entisen Rimmin koulun tiloihin. Työtehtävinä on tehty metallitöitä, puutöitä, entisöintitöitä, ympäristönhoitotöitä, keittiötyötä, pieniä auto-moottorikelkka remontteja ym. töitä. Yhdistyksellä on myös Rimmin tiloissa keittiö käytössään ja se on saanut suuren suosion osallistujien keskuudessa.

Työtoimintaa voidaan järjestää:

  • 3-24 kuukauden jaksoissa
  • 1–4 päivää viikossa arkisin
  • 4–8 tuntia päivässä

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvan toimeentuloetuudet säilyvät (työmarkkinatuki tai toimeentulotuki). Lisäksi työtoiminta-ajalta saa:

  • toimintarahaa tai ylläpitokorvausta
  • korvausta matkakustannuksista yksilöllisen tilanteen mukaan

Kuntouttavasta työtoiminnasta vastaa toiminnanjohtaja. Hänen työpisteensä sijaitsee Rimmin tiloissa.

Metsäryhmä

Yhdistyksellä on toiminnassa erillinen metsäryhmä, jossa työskentelee 3-5 henkilöä. Palveluja tuotetaan Pudasjärven kaupungille erillisen sopimuksen mukaan. Työtehtävänä on pääasiassa taajamametsien raivaustyö. Ryhmä tekee myös muita ympäristönhoitoon liittyviä työtehtäviä mm. kunnostuksia museolla ym. tehtäviä. Metsäryhmän palveluja voidaan myydä myös yksityisille henkilöille.

Kysy rohkeasti Jormalta.
Jorma Lehtola 0400252699

Vanhuspalvelut

Vanhuspalveluissa työskentelee tällä hetkellä kaksi henkilöä. Työtehtävinä tehdään avustamisia ja ympäristönhoitoon liittyviä pieniä askareita.

Toisille yhdistyksille tarjottavat palvelut

Yhdistys tarjoaa muille pudasjärvisille yhdistyksille toimistopalveluita, jotka liittyvät tukityöllistämiseen. Yhdistyksen kautta saa apua esim. työntekijän haussa, palkkatukihakemuksissa, työsopimuksissa, vakuutuksissa, palkanmaksussa, työ- ja palkkatodistuksissa ja verotukseen liittyvissä asioissa.Lähtökohtana on, että tehdään työllistäminen muille yhdistyksille mahdollisimman helpoksi.

Toimistollamme on ammattitaitoinen toimistotyöntekijä, joka vastaa myös Työpetarin paperiasioiden hoidosta.

Yhdistyksen toimipiste sijaitsee Suojalinnalla, Urheilutie 2. Toimisto löytyy toisesta kerroksesta.

Eu-ruoka

Työpetari yhdistys on järjestänyt ja organisoinut Eu- ruokajakelun Pudasjärvellä jo kymmenen vuoden ajan. Valtakunnallista jaosta huolehtii TVY jäsenyhdistystensä kautta vuodesta 1995 lähtien. Ruokajakelun rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnattu eurooppalaisen avun rahasto (FEAD) ja sitä hallinnoi Suomessa maaseutuvirasto (Mavi). Jakoja on ollut vuositasolla kaksi, joissa on jaettu yhteensä 10 000kg kuivamuonaa Pudasjärvellä. Paikalliset kauppiaat ovat vuorotellen lahjoittaneet kauppakassit, joihin tavarat pakataan. Jakopaikka on ollut Suojalinna. Yhteensä tuosta määrästä tulee n.1800- 1900 kpl ruokakasseja jaettavaksi.
Vuoden 2018 toinen Eu-ruoka jako paikkakunnalla tulee syksyn aikana.